Month: August 2021

Поддршка за социјално загрозени семејства

Поддршка за социјално загрозени семејства

Поддршка за социјално загрозени семејства на ден 18.08.2021, нашиот тим посети 2 самохрани мајки на кои им пружи психо-социјална, правна и медицинска помош. Семејствата живеат во Илинден и Кадино. Едната мајка има потреба најмногу од правна поддршка и советување, па...

read more
Достава на донации

Достава на донации

Нашите волонтери посетија 2 социјално загрозени семејства во Ѓорче Петров и Кисела Вода при што ги доставија следниве наменски донации:- Храна: 50 кг.- Хигиена: 10,5 кг.- Облека: 21,1 кг.- Обувки: 2 пара- Постелнина: 4 кг.Во реализирање на овие активностите имаме...

read more
Посета на семејства

Посета на семејства

Посетивме 2 социјално загрозени случаи во Кисела Вода и Ѓорче Петров. Нашиот тим даде психо-социјална и медицинска поддршка на два случаи, од кои првиот е самохрана мајка чие дете е со здравствени проблеми, а другиот е лице со физичка попреченост. Во реализирање на...

read more
Седмичен оброк за бездомници – сабота

Седмичен оброк за бездомници – сабота

Минатава сабота заедно со #Ретвитниоброк обезбедивме оброци за бездомниците, при што беше поделена храна на 220 лица. Им упатуваме голема благодарност на сите кои дадоа свој придонес минатава сабота: #ретвитниоброк преку Везилка обезбеди 100 оброци (ѓувеч)Горан и Тања...

read more