Месец: октомври 2021

Медицинска поддршка

Медицинска поддршка

Голема благодарност до др. Славица Арсова на психијатрија која несебично се грижи за своите пациенти и пружи преглед за наш краен клиент. Се радуваме за ваквите добронамерни соработки. Овие активности се целосно поддржани од Сојузно Министерство за социјални работи,...

продолжете со читање
Грижата за нашите крајни корисници продолжува

Грижата за нашите крајни корисници продолжува

Девојче кое страда од слипапнеа, (поради зголемен трет крајник нема доволно проток на кислород во мозокот). Со наше посредување и координација со главната сестра на ОРЛ Мимоза, успеавме да стапиме во контакт со докторката која е специјалист во таа област Прим. д-р...

продолжете со читање
Донација од Kadino

Донација од Kadino

Се радуваме што се уште постои некој кој мисли за другите околу него. Се уште постои желбата за донација, а донациите нам ни се од големо значење во нашата работа. Овој пат добивме донација 50 кг. брашно од Kadino , но истата ќе продолжи и во иднина. Истото ќе биде...

продолжете со читање
Истрајни до целта

Истрајни до целта

Голема благодаронст до медицинскиот персонал на торакална од клиничкиот центар Мајка Тереза , кои дадоа се од себе и се заложија нашиот клиент сепак да биде опериран на клиника наместо надвор од државата. Беше повикан доктор-специјалист од Турција кој во соработка со...

продолжете со читање
Посета на социјално загрозено семејство

Посета на социјално загрозено семејство

Нашиот тим денес посети социјално загрозено семејство на кое му пружи психо-социјална и медицинска помош. Низ разговор на семејството му беше дадена соодветна социјална помош, беше разговарано за нивната здравствена состојба од страна на медицинско лице и беа...

продолжете со читање
Активности во пресрет на зимата

Активности во пресрет на зимата

Во помагањето на сиромашните, наш приоритет се бездомниците. Тие се први на удар на студеното време и затоа во пресрет на зимата, започнавме со опремување зимски јакни, ќебиња, јоргани, плински уреди за греење и готвење, греалки и сл. Според можностите што ги имаме и...

продолжете со читање
Донација на свежа риба, Петок 22.10.2021

Донација на свежа риба, Петок 22.10.2021

Голема благодарност до сопственикот на фирмата Platamonas Fish од Скопје, за покажаната хуманост на дело донирајки 35 кг. свежа риба. Истата, волонтерите веднаш ја поделија на 12 бездомни и социјално загрозени семејства, кои имаат основни услови за...

продолжете со читање
Сабота, 23.10.2021 – топол оброк за бездомници

Сабота, 23.10.2021 – топол оброк за бездомници

И оваа сабота заедно со #Ретвитниоброк го реализиравме седмичниот настан за бездомниците во градот при што се поделија 260 оброци. Голема благодарност на нашите постојани поддржувачи кои дадоа свој придонес и минатава сабота: #Ретвитниоброк зготвија 111 оброци (ориз...

продолжете со читање