Месец: ноември 2021

Посета од колегите од Hvo-Querido од Амстердам

Посета од колегите од Hvo-Querido од Амстердам

Преку ЕРАСМУС + проектот: „Социјална инклузија преку живеење во заедницата“, колегите од Hvo-Querido од Амстердам беа во посета на Скопје, каде што од близу лично се запознаа со активностите на ЗГ ЉУБЕЗНОСТ за помагање на бездомните и социјално загрозени лица. Во...

продолжете со читање
592 Топли седмични оброци за бездомни лица – 27.11.2021

592 Топли седмични оброци за бездомни лица – 27.11.2021

Најголеми херои се хуманите луѓе кои споделуваат со оние кои немаат!Минатава сабота на бездомниците во центарот на Скопје им се поделија вкупно 592 оброци. Овој пат, ни се приклучија и волонтери од Неготино - Вилма и Драгослав. Им упатуваме голема благодарност на сите...

продолжете со читање
Медицинска придружба и помош со лекарства

Медицинска придружба и помош со лекарства

Медицинската сестра од тимот на Љубезност, придружуваше наши крајни клиенти до здравствените институции каде што некои социјално загрозени граѓани имаа потреба. Исто така, беа дадени лекарства - донирани од хуманите граѓани, онаму каде што беа најпотребни. Искажуваме...

продолжете со читање
Донација на играчки од Atlantik Komerc

Донација на играчки од Atlantik Komerc

Колегите Bas, Frank и Matthew од Discus Amsterdam - Hvo-Querido беа дел од нашите активности оваа недела. Заедно со нив, посетивме дел од социјално загрозените семејства и поделивме играчки на дечињата. Играчките беа донација од компанијата Atlantik Komerc и израдуваа...

продолжете со читање
Донација на лекови од инстаграм и фејсбук поддржувачи

Донација на лекови од инстаграм и фејсбук поддржувачи

Потребата за лекови и неможноста на голем број наши крајни корисници да си ги обезбедат е многу голема. Овој пат, се понудија неколку сограѓани (кои ги следат нашите активности на социјалните мрежи) да помогнат со донирање на лекарства, кои веднаш беа поделени на...

продолжете со читање
Поддршка од медицинска сестра и социјален работник

Поддршка од медицинска сестра и социјален работник

Луѓето кои беа посетени во Момин Поток, живеат во нехумани услови, дел од нив се без струја и немаат документи. Нашиот тим од социјален работник и медицинска сестра посетија семејства на кои им беше дадена соодветна поддршка. Им беа дадени совети за здравјето и за...

продолжете со читање
Национален саем на социјални претпријатија

Национален саем на социјални претпријатија

За прв пат се одржа Национален саем на социјални претпријатија во Скопје и имаше отварање на Национален центар за поддршка на социјалните претпријатија. Целта е центарот да овозможи системска поддршка на новите и на постојните социјални претпријатија, бидејќи тие се...

продолжете со читање
316 ОБРОЦИ за бездомни лица

316 ОБРОЦИ за бездомни лица

Ни се приклучуваат нови индивидуалци и оваа поддршка ни значи на нас, а се од големо значење и на лицата кои за жал немаат можност секојдневно да ги купуваат.Посебно сме благодарни на оние кои дадоа свој придонес: TINEX донираше храна во МЛАДИ ХАБ - Канцеларијата на...

продолжете со читање
Донација од NOVA International Schools

Донација од NOVA International Schools

Учениците и професорите од Гимназијата НОВА, припремаа 15 кг. зимница, која ја поделивме во помали тегли и истате беа разделени на бездомни лица и социјално загрозени семејства на кои секогаш им е добродојдена помошта во храна. Голема благодарност до #ГимназијаНова...

продолжете со читање
Доставени донации на социјално загрозени семејства

Доставени донации на социјално загрозени семејства

Продолжуваме да им помагаме на нашите крајните корисници. Вчера (18.11), беа посетени 10 социјално загрозени семејства во Бутел, Аеродром, Чаир и Центар, на кои им беа доставени вкупно: 70 кг храна 21 кг средства за хигиена 28 кг облека 5.75 кг играчки 6 пара обувки...

продолжете со читање