592 Топли седмични оброци за бездомни лица – 27.11.2021

29 Nov 2021 | Седмичен оброк

Најголеми херои се хуманите луѓе кои споделуваат со оние кои немаат!Минатава сабота на бездомниците во центарот на Скопје им се поделија вкупно 592 оброци. Овој пат, ни се приклучија и волонтери од Неготино – Вилма и Драгослав.

Им упатуваме голема благодарност на сите кои дадоа свој придонес:

  • Johnson Matthey Macedonia се погрижи да се зготват вкупно 117 оброци (92 ориз со пилешко, 25 ориз со колбас)
  • U.S. Embassy North Macedonia донираше 113 оброци (ориз со пилешко) и 55 леба
  • Support and Solutions Center MK http://www.linkedin.com/company/sscmk/- 58 оброци (со плескавици, стек, ориз салата) и 40 сендвичи
  • IT Labs – 50 оброци (ориз со пилешко, грав, пире, проја) и 20 леба
  • NOVA International Schools подготви 200 оброци (100 макарони со сос, 100 ориз со пилешко), 200 лепчиња и 30кг овошје
  • Тања и Горан зготвија 54 оброци (ориз со копан)
  • Здружението #ЉУБЕЗНОСТ обезбеди 50 леба

Во реализирање на овие седмични активности имаме поддршка од компаниите Power View, Furious Avocado и CMX Solutions, а програмските активности на здружението #ЉУБЕЗНОСТ се со поддршка на програмата на #CivicaMobilitas.