Доставени донации

Доставени донации на социјално загрозени семејства

Доставени донации на социјално загрозени семејства

Продолжуваме да им помагаме на нашите крајните корисници. Вчера (18.11), беа посетени 10 социјално загрозени семејства во Бутел, Аеродром, Чаир и Центар, на кои им беа доставени вкупно: 70 кг храна 21 кг средства за хигиена 28 кг облека 5.75 кг играчки 6 пара обувки...

продолжете со читање
Достава на донации до социјално загрозени семејства

Достава на донации до социјално загрозени семејства

Во петокот (12.11.2021), наши волонтери посетија 9 семејства од Гази Баба на кои им беа доставени: - Храна 91кг - Средства за хигиена 30,5кг - 2 училишни прибора - Облека 5кг - Обувки 1 пар Овие активности се целосно поддржани од Сојузно Министерство за социјални...

продолжете со читање
Доставени донации до социјално загрозено семејсто

Доставени донации до социјално загрозено семејсто

Семејство од Куманово, долго време спиеше надвор и лето и зима, до разрушените ѕидови од старата куќа. Комшиите заедно со други добри луѓе, им направиле едно сопче и сега живеат во него. Наши волонтери вчера повторно го посетија семејство и му доставија облека и...

продолжете со читање
Достава на донации (29.10.2021)

Достава на донации (29.10.2021)

Нашите волонтери посетија 9 домаќинства во Карпош, Ѓ. Петров, Чаир, Центар, Ш. Оризари, К. Вода. До нивните домови беа доставени: - Облека: 39,2 кг - Постелнина: 7,3кг - Храна: 36,5 кг - Обувки: 5 пара - Средства за хигиена: 7,5 кг - Садови за јадење: 10 кг - Прибор...

продолжете со читање
Достава на донации

Достава на донации

Нашите волонтери посетија 2 социјално загрозени семејства во Ѓорче Петров и Кисела Вода при што ги доставија следниве наменски донации:- Храна: 50 кг.- Хигиена: 10,5 кг.- Облека: 21,1 кг.- Обувки: 2 пара- Постелнина: 4 кг.Во реализирање на овие активностите имаме...

продолжете со читање