Останати редовни активности

Донација на играчки од Atlantik Komerc

Донација на играчки од Atlantik Komerc

Колегите Bas, Frank и Matthew од Discus Amsterdam - Hvo-Querido беа дел од нашите активности оваа недела. Заедно со нив, посетивме дел од социјално загрозените семејства и поделивме играчки на дечињата. Играчките беа донација од компанијата Atlantik Komerc и израдуваа...

продолжете со читање
Донација на лекови од инстаграм и фејсбук поддржувачи

Донација на лекови од инстаграм и фејсбук поддржувачи

Потребата за лекови и неможноста на голем број наши крајни корисници да си ги обезбедат е многу голема. Овој пат, се понудија неколку сограѓани (кои ги следат нашите активности на социјалните мрежи) да помогнат со донирање на лекарства, кои веднаш беа поделени на...

продолжете со читање
Национален саем на социјални претпријатија

Национален саем на социјални претпријатија

За прв пат се одржа Национален саем на социјални претпријатија во Скопје и имаше отварање на Национален центар за поддршка на социјалните претпријатија. Целта е центарот да овозможи системска поддршка на новите и на постојните социјални претпријатија, бидејќи тие се...

продолжете со читање
Донација од NOVA International Schools

Донација од NOVA International Schools

Учениците и професорите од Гимназијата НОВА, припремаа 15 кг. зимница, која ја поделивме во помали тегли и истате беа разделени на бездомни лица и социјално загрозени семејства на кои секогаш им е добродојдена помошта во храна. Голема благодарност до #ГимназијаНова...

продолжете со читање
Одржан онлајн настан

Одржан онлајн настан

Вчера (18.11.2021) се одржа онлајн настан кој е дел од меѓународната програма на Автриското министерство за труд и социјална политика со која се дава поддршка на најранливите категории, со акцент на ромската популација и на жените. Опфатени се 5 земји од кои е и...

продолжете со читање
Медицинска придружба и одлична соработка со MedikaPro

Медицинска придружба и одлична соработка со MedikaPro

Во понеделникот нашето здружение имаше можност да помогне на наш клиент кој имаше потреба од медицинска придружба. Таа беше земена од нејзиниот дом со наше возило и однесена до клиничкиот центар на одделот ортопедија. Од клиничкиот центар се упативме право во...

продолжете со читање
Медицинска поддршка

Медицинска поддршка

Голема благодарност до др. Славица Арсова на психијатрија која несебично се грижи за своите пациенти и пружи преглед за наш краен клиент. Се радуваме за ваквите добронамерни соработки. Овие активности се целосно поддржани од Сојузно Министерство за социјални работи,...

продолжете со читање
Грижата за нашите крајни корисници продолжува

Грижата за нашите крајни корисници продолжува

Девојче кое страда од слипапнеа, (поради зголемен трет крајник нема доволно проток на кислород во мозокот). Со наше посредување и координација со главната сестра на ОРЛ Мимоза, успеавме да стапиме во контакт со докторката која е специјалист во таа област Прим. д-р...

продолжете со читање
Донација од Kadino

Донација од Kadino

Се радуваме што се уште постои некој кој мисли за другите околу него. Се уште постои желбата за донација, а донациите нам ни се од големо значење во нашата работа. Овој пат добивме донација 50 кг. брашно од Kadino , но истата ќе продолжи и во иднина. Истото ќе биде...

продолжете со читање
Истрајни до целта

Истрајни до целта

Голема благодаронст до медицинскиот персонал на торакална од клиничкиот центар Мајка Тереза , кои дадоа се од себе и се заложија нашиот клиент сепак да биде опериран на клиника наместо надвор од државата. Беше повикан доктор-специјалист од Турција кој во соработка со...

продолжете со читање