Сезонски активности

Со ранче во рака, за школски денови без мака

Со ранче во рака, за школски денови без мака

Продолжуваме со акцијата да израдуваме што е можно повеќе дечиња кои тргнаа на училиште. Во Бутел и Чаир поделивме 14 ранчиња и школски прибор на дечињата од социјално загрозените семејства.На детската радост и нема крај! Од сѐ срце сме благодарни за секој еден од вас...

продолжете со читање
Акцијата за делење училишен прибор активно продолжува

Акцијата за делење училишен прибор активно продолжува

По иницијатива на организацијата Umbrella за посета на центарот за сместување на бездомници во Визбегово, нашиот тим измами насмевка на 30 дечиња со нов училишен прибор и нови ранчиња. Се радуваме за ваквите донации кои се од големо значење на дечињата кои одат на...

продолжете со читање
Голем број насмеани дечиња

Голем број насмеани дечиња

Веќе петти и шести ден по ред нашиот тим дава се од себе да подели што е можно повеќе училишен прибор онаму каде што е најпотребно. Беа поделени 21 ранче и училишен прибор, во К.Вода и Аеродром.Школскиот прибор и ранци се донации од фирми и индивидуалци преку нашите...

продолжете со читање
Продолжуваме со делење училишен прибор

Продолжуваме со делење училишен прибор

По повод новата учебна година, нашиот тим деновиве активно ги посетува дечињата од социјало загрозените семјства, со цел да ги израдува со нови ранчиња и училишен прибор и да им даде мотивација за постигнување поголеми успеси на училиште. Во акцијата на 01.09.2021 беа...

продолжете со читање