Соработки

Посета од колегите од Hvo-Querido од Амстердам

Посета од колегите од Hvo-Querido од Амстердам

Преку ЕРАСМУС + проектот: „Социјална инклузија преку живеење во заедницата“, колегите од Hvo-Querido од Амстердам беа во посета на Скопје, каде што од близу лично се запознаа со активностите на ЗГ ЉУБЕЗНОСТ за помагање на бездомните и социјално загрозени лица. Во...

read more
Донација од Витаминка

Донација од Витаминка

Како повеќе пати досега, и овојпат Vitaminka донираше производи од својот широк асортиман - бонбони, чипс, кукис, корнфлекс и фрути производи со различни вкусови. Дел од оваа донација веќе беше поделена на бездомниците во градот во саботата, а друг дел ќе биде...

read more
PARADISE FOOD повторно со храна до најранливите категории на граѓани

PARADISE FOOD повторно со храна до најранливите категории на граѓани

Paradise food, ресторан со специфичен и уникатен асортиман на производи од зготвена храна и слатки, уште еднаш ја покажа својата хуманост и солидарност. Обезбеди неколку оброци, чисто вегански и многу вкусни кои веднаш беа доделени на бездомниците во градот. Се...

read more
Медицинска придружба и одлична соработка со MedikaPro

Медицинска придружба и одлична соработка со MedikaPro

Во понеделникот нашето здружение имаше можност да помогне на наш клиент кој имаше потреба од медицинска придружба. Таа беше земена од нејзиниот дом со наше возило и однесена до клиничкиот центар на одделот ортопедија. Од клиничкиот центар се упативме право во...

read more