Поделени 244 оброци на бездомни лица

6 Dec 2021 | Седмичен оброк

Тука сме за да им помогнеме и да ги покрепиме бездомните лица со топол оброк. Оваа сабота (04.12), заедно со #Ретвитниоброк успеавме да обезбедиме вкупно 244 оброци на бездомниците во градот.

Голема благодарност до сите кои дадоа свој придонес:

  • #Ретвитниоброк се погрижи да се зготват вкупно 124 оброци (40 ориз со пилешко, 84 оброци ориз со колбас)
  • Тања и Горан зготвија 44 оброци (ориз со батак)
  • Лори обезбеди 16 оброци (гравче) и 20 благи
  • Vitaminka донираше бонбони, благо, пециво
  • Здружението #ЉУБЕЗНОСТ обезбеди 110 леба и 60 оброци конзервирана храна.

Во реализирање на овие седмични активности имаме поддршка од компаниите Power View, Furious Avocado и CMX Solutions, а програмските активности на здружението #ЉУБЕЗНОСТ се со поддршка на програмата на #CivicaMobilitas.