Поделени 283 топли оброци на бездомници

1 Nov 2021 | Седмичен оброк

И минатава сабота (30.10) бевме заедно со бездомниците од градот со цел да им обезбедиме топол оброк. Заедно со #Ретвитниоброк продолжуваме да ја остваруваме нашата мисија, да нема гладни луѓе.

И за оваа сабота многу наши пријатели поддржувачи дадоа свој личен придонес во обезбедувањето на оброците:

– Светулка преку ресторан обезбеди 100 оброци (50 од нив грашок со пилешко и 50 пилешки паприкаш)

– Горан и Тања од Карпош 3: 45 оброци (ориз со пилешко)

– Лефтерис, Јулија и Елени: 35 оброци (макарони со сос)

– Елена обезбеди 8 оброци (комбинација на сардини и паштети) и 11 леба

– Љубезност обезбеди 95 оброци конзервирана храна и 60 леба

Во реализирање на овие седмични активности имаме поддршка од Град Скопје, компаниите #PowerView и #CMXSolutions, а програмските активности на здружението #ЉУБЕЗНОСТ се со поддршка на програмата на #CivicaMobilitas.+52,219People reached104EngagementsBoost post