Поделивме 294 ОБРОЦИ

28 Sep 2021 | Седмичен оброк

Се повеќе донатори ни се приклучуваат во овие седмични активности.

Минатава сабота (25.09.2021), заедно со #Ретвитниоброк обезбедивме оброк на бездомниците. Посебно сме благодарни на Geert од Белгија кој ни се приклучи како волонтер, како и на оние кои дадоа свој придонес:

  • #ретвитниоброк обезбеди 135 оброци (58 оброци ориз со колбас, 73 компир со колбас)
  • KFC преку Стефан Лазаров обезбеди 50 оброци
  • Елена – 6 оброци (ориз) и 11 благи
  • Никола обезбеди 5 оброци
  • Горан и Тања од Карпош 3: 40 оброци (гравче со колбас и салата)
  • Лефтерис, Јулија и Елени – 33 оброци (макарони со сос)
  • #Љубезност обезбеди 110 леба и 25 конзервирана храна

Во реализирање на овие седмични активности имаме поддршка од Град Скопје, компаниите #PowerView и #CMXSolutions, а програмските активности на здружението #ЉУБЕЗНОСТ се со поддршка на програмата на #CivicaMobilitas.

KFC преку Стефан Лазаров реши да донира 50 оброци
Geert од Белгија и малата Елени ни се приклучија како волонтери