ВЕСТИ

Во продолжение може да проследите најновите вести на дел од активностите на здружението Љубезност, додека останатите ќе може да ги проследите и на Facebook, Twitter, Instagram, YouTube. Преку споделувањето на овие вести на вашите профили на социјалните мрежи, давате огромен придонес во работењето на Љубезност.

Поделени 244 оброци на бездомни лица

Поделени 244 оброци на бездомни лица

Тука сме за да им помогнеме и да ги покрепиме бездомните лица со топол оброк. Оваа сабота (04.12), заедно со #Ретвитниоброк успеавме да обезбедиме вкупно 244 оброци на бездомниците во градот. Голема благодарност до сите кои дадоа свој придонес: #Ретвитниоброк се...

продолжете со читање
Посета од колегите од Hvo-Querido од Амстердам

Посета од колегите од Hvo-Querido од Амстердам

Преку ЕРАСМУС + проектот: „Социјална инклузија преку живеење во заедницата“, колегите од Hvo-Querido од Амстердам беа во посета на Скопје, каде што од близу лично се запознаа со активностите на ЗГ ЉУБЕЗНОСТ за помагање на бездомните и социјално загрозени лица. Во...

продолжете со читање
592 Топли седмични оброци за бездомни лица – 27.11.2021

592 Топли седмични оброци за бездомни лица – 27.11.2021

Најголеми херои се хуманите луѓе кои споделуваат со оние кои немаат!Минатава сабота на бездомниците во центарот на Скопје им се поделија вкупно 592 оброци. Овој пат, ни се приклучија и волонтери од Неготино - Вилма и Драгослав. Им упатуваме голема благодарност на сите...

продолжете со читање
Медицинска придружба и помош со лекарства

Медицинска придружба и помош со лекарства

Медицинската сестра од тимот на Љубезност, придружуваше наши крајни клиенти до здравствените институции каде што некои социјално загрозени граѓани имаа потреба. Исто така, беа дадени лекарства - донирани од хуманите граѓани, онаму каде што беа најпотребни. Искажуваме...

продолжете со читање
Донација на играчки од Atlantik Komerc

Донација на играчки од Atlantik Komerc

Колегите Bas, Frank и Matthew од Discus Amsterdam - Hvo-Querido беа дел од нашите активности оваа недела. Заедно со нив, посетивме дел од социјално загрозените семејства и поделивме играчки на дечињата. Играчките беа донација од компанијата Atlantik Komerc и израдуваа...

продолжете со читање
Донација на лекови од инстаграм и фејсбук поддржувачи

Донација на лекови од инстаграм и фејсбук поддржувачи

Потребата за лекови и неможноста на голем број наши крајни корисници да си ги обезбедат е многу голема. Овој пат, се понудија неколку сограѓани (кои ги следат нашите активности на социјалните мрежи) да помогнат со донирање на лекарства, кои веднаш беа поделени на...

продолжете со читање
Поддршка од медицинска сестра и социјален работник

Поддршка од медицинска сестра и социјален работник

Луѓето кои беа посетени во Момин Поток, живеат во нехумани услови, дел од нив се без струја и немаат документи. Нашиот тим од социјален работник и медицинска сестра посетија семејства на кои им беше дадена соодветна поддршка. Им беа дадени совети за здравјето и за...

продолжете со читање
Национален саем на социјални претпријатија

Национален саем на социјални претпријатија

За прв пат се одржа Национален саем на социјални претпријатија во Скопје и имаше отварање на Национален центар за поддршка на социјалните претпријатија. Целта е центарот да овозможи системска поддршка на новите и на постојните социјални претпријатија, бидејќи тие се...

продолжете со читање
316 ОБРОЦИ за бездомни лица

316 ОБРОЦИ за бездомни лица

Ни се приклучуваат нови индивидуалци и оваа поддршка ни значи на нас, а се од големо значење и на лицата кои за жал немаат можност секојдневно да ги купуваат.Посебно сме благодарни на оние кои дадоа свој придонес: TINEX донираше храна во МЛАДИ ХАБ - Канцеларијата на...

продолжете со читање
Донација од NOVA International Schools

Донација од NOVA International Schools

Учениците и професорите од Гимназијата НОВА, припремаа 15 кг. зимница, која ја поделивме во помали тегли и истате беа разделени на бездомни лица и социјално загрозени семејства на кои секогаш им е добродојдена помошта во храна. Голема благодарност до #ГимназијаНова...

продолжете со читање
Доставени донации на социјално загрозени семејства

Доставени донации на социјално загрозени семејства

Продолжуваме да им помагаме на нашите крајните корисници. Вчера (18.11), беа посетени 10 социјално загрозени семејства во Бутел, Аеродром, Чаир и Центар, на кои им беа доставени вкупно: 70 кг храна 21 кг средства за хигиена 28 кг облека 5.75 кг играчки 6 пара обувки...

продолжете со читање
Одржан онлајн настан

Одржан онлајн настан

Вчера (18.11.2021) се одржа онлајн настан кој е дел од меѓународната програма на Автриското министерство за труд и социјална политика со која се дава поддршка на најранливите категории, со акцент на ромската популација и на жените. Опфатени се 5 земји од кои е и...

продолжете со читање
Достава на донации до социјално загрозени семејства

Достава на донации до социјално загрозени семејства

Во петокот (12.11.2021), наши волонтери посетија 9 семејства од Гази Баба на кои им беа доставени: - Храна 91кг - Средства за хигиена 30,5кг - 2 училишни прибора - Облека 5кг - Обувки 1 пар Овие активности се целосно поддржани од Сојузно Министерство за социјални...

продолжете со читање
Донација од Витаминка

Донација од Витаминка

Како повеќе пати досега, и овојпат Vitaminka донираше производи од својот широк асортиман - бонбони, чипс, кукис, корнфлекс и фрути производи со различни вкусови. Дел од оваа донација веќе беше поделена на бездомниците во градот во саботата, а друг дел ќе биде...

продолжете со читање
Вкупно поделени 300 оброци на бездомници

Вкупно поделени 300 оброци на бездомници

И оваа сабота (13.11), повторно бевме пред спомен куќата на Мајка Тереза, делејќи топли оброци за бездомните лица. Не радува тоа што се повеќе ни се придружуваат во овие седмични активности. И оваа сабота многу наши пријатели поддржувачи дадоа свој личен придонес во...

продолжете со читање
Посетено потенцијално бездомно семејство

Посетено потенцијално бездомно семејство

Вчера беше посетено потенцијално бездомно семејство. Сместени се во привремено засолниште во една куќа која е напуштена. Мажот и жената имаат 3 дечиња, од кои едното има здравствени проблеми. Од наша страна страна им беше укажана социјална, правна и медицинска...

продолжете со читање
Доставени донации до социјално загрозено семејсто

Доставени донации до социјално загрозено семејсто

Семејство од Куманово, долго време спиеше надвор и лето и зима, до разрушените ѕидови од старата куќа. Комшиите заедно со други добри луѓе, им направиле едно сопче и сега живеат во него. Наши волонтери вчера повторно го посетија семејство и му доставија облека и...

продолжете со читање
PARADISE FOOD повторно со храна до најранливите категории на граѓани

PARADISE FOOD повторно со храна до најранливите категории на граѓани

Paradise food, ресторан со специфичен и уникатен асортиман на производи од зготвена храна и слатки, уште еднаш ја покажа својата хуманост и солидарност. Обезбеди неколку оброци, чисто вегански и многу вкусни кои веднаш беа доделени на бездомниците во градот. Се...

продолжете со читање