Месец: септември 2021

Со ранче во рака, за школски денови без мака

Со ранче во рака, за школски денови без мака

Продолжуваме со акцијата да израдуваме што е можно повеќе дечиња кои тргнаа на училиште. Во Бутел и Чаир поделивме 14 ранчиња и школски прибор на дечињата од социјално загрозените семејства.На детската радост и нема крај! Од сѐ срце сме благодарни за секој еден од вас...

продолжете со читање
Очен преглед за краен корисник

Очен преглед за краен корисник

ОПТИКА ИЦО од општина Центар (Зелено пазарче) повторно се вклучи во поддршка на активностите на Љубезност. Благодарениe на оптиката, нашиот сограѓанин доби бесплатен очен преглед. Во текот на прегледот беше придружуван од страна на нашата медицинска сестра. Оптика ИЦО...

продолжете со читање
Поделивме 294 ОБРОЦИ

Поделивме 294 ОБРОЦИ

Се повеќе донатори ни се приклучуваат во овие седмични активности. Минатава сабота (25.09.2021), заедно со #Ретвитниоброк обезбедивме оброк на бездомниците. Посебно сме благодарни на Geert од Белгија кој ни се приклучи како волонтер, како и на оние кои дадоа свој...

продолжете со читање
Акцијата за делење училишен прибор активно продолжува

Акцијата за делење училишен прибор активно продолжува

По иницијатива на организацијата Umbrella за посета на центарот за сместување на бездомници во Визбегово, нашиот тим измами насмевка на 30 дечиња со нов училишен прибор и нови ранчиња. Се радуваме за ваквите донации кои се од големо значење на дечињата кои одат на...

продолжете со читање
И оваа сабота 254 лица со храна во рака

И оваа сабота 254 лица со храна во рака

Работиме на тоа што повеќе лица нахранети со топол оброк. Минатава сабота (11.09.2021), заедно со Ретвитниоброк обезбедивме оброк на бездомниците. Посебно сме благодарни на оние кои дадоа свој придонес: Ретвитниоброк преку Везилка обезбеди 100 оброци (златна мешавина,...

продолжете со читање
Голем број насмеани дечиња

Голем број насмеани дечиња

Веќе петти и шести ден по ред нашиот тим дава се од себе да подели што е можно повеќе училишен прибор онаму каде што е најпотребно. Беа поделени 21 ранче и училишен прибор, во К.Вода и Аеродром.Школскиот прибор и ранци се донации од фирми и индивидуалци преку нашите...

продолжете со читање
Продолжуваме со делење училишен прибор

Продолжуваме со делење училишен прибор

По повод новата учебна година, нашиот тим деновиве активно ги посетува дечињата од социјало загрозените семјства, со цел да ги израдува со нови ранчиња и училишен прибор и да им даде мотивација за постигнување поголеми успеси на училиште. Во акцијата на 01.09.2021 беа...

продолжете со читање